ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Zdroj:

Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov, ktoré spôsobujú aj jej žltooranžovú farbu. Tieto rastlinné chemikálie sú momentálne skúmané kvôli ich účinkom pri cukrovke a rakovine prostaty. 

Suroviny:

  • 1 stredne veľká hokkaido tekvica
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 2 čajové lyžice muškátového orechu
  • 1 čajová lyžica škorice
  • 1,5 cm kúsok zázvoru, postrúhaného
  • 1 čajová lyžica kurkumy
  • quinoa
  • tekvicové semienka

Postup:

Tekvicu umyjeme, očistíme zvnútra od semienok, pokrájame na mesiačiky, uložíme na plech, podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 až 20 minút. Keď je tekvica mäkká, tak ju premiestnime do hrnca, pridáme kokosové mlieko a  rozmixujeme ju ponorným mixérom na krém. Ak chcete redšiu konzistenciu, tak dolejte vodu podľa potreby. Pridáme koreniny a necháme prejsť varom. Môžeme podávať s quinou a tekvicovými semienkami ako prílohou namiesto cestovín.

Odporúčame prečítať: Tekvicová polievka s červenou šošovicou na kokosovom oleji

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/tekvicova-polievka-s-kokosovym-mliekom/

Fit recepty
·
24.3.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies