ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Ryžové rezance s hovädzím mäsom
Zdroj:

Ryžové rezance sú mojou obľúbenou minútkou, sú hotové do 10-tich minút a navyše sa takto šikovne zbavím zvyškov z chladničky, ktoré mi je ľúto vyhodiť.

Ingrediencie:

  • ryžové rezance
  • hovädzie rezančeky 
  • 2 mrkvy
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 3 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • mrazený hrášok 
  • olivový/kokosový olej
  • 2 PL karí pasty
  • 3 PL rybacej omáčky
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 3 cm nastrúhaného zázvoru
  • soľ, korenie
  • 3 PL bieleho sézamu

Postup:

V miske si zmiešame olivový olej, rybaciu a sójovú omáčku, zázvor a mleté čierne korenie. Hovädzie rezančeky necháme marinovať v tejto zmesi minimálne 30 minút. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode s 1 PL olivového oleja. Uvarené rezance precedíme cez sitko a prelejeme studenou vodou, aby sa nezlepili. Vo woku si na olivovom oleji orestujeme cesnak, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Hotové mäso preložíme z woku do misky. Na woku si orestujeme olivový olej, karí pastu a šalotky, pridáme zeleninu podľa tvrdosti (najprv hrášok, mrkvu a nakoniec cuketu). Do woku pridáme mäso a rezance a všetko premiešame. Nakoniec posypeme opraženými sezamovými semiačkami.

Zdroj: foodbloger.com

Fit recepty
·
9.3.2017

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies