ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Pikantné cesnakové výlomky

Pikantné cesnakové výlomky

Pikantné cesnakové výlomky
Zdroj:

Táto moja ,,aromatická a pikantná“ pochúťka je najlepšia na čerstvom kozom či ovčom syre.

Potrebujeme:

  • cesnakové  výlomky 
  • mletú kurkumu
  • kvalitný olivový extra panenský olej
  • čili sušené z mlynčeka, alebo podrvené v mažiari
  • hrubozrnnú soľ
  • mleté korenie z mlynčeka

Postup:

Výlomky vyumývame a vysušíme ich utierkou. Nakrájame  na malé kúsky približne 0,5 cm dlhé. Na veľkej panvici ohrejeme olivový olej cca 1,5 dcl (ohrejeme tak, aby sa dal ponoriť dnu prst). Ak je olej teplý, pridáme kurkumu cca 2 lyžičky, mleté korenie a čili. Vsypeme do panvice výlomky cca 200 g. Pomaly premiešame, aby sa farba a chute spojili a zvýraznili. Touto zmesou naplníme do polovice 3 dcl poháre na zaváranie s patentným viečkom. Dolejeme doplna olivovým olejom a pridáme pol čajovej lyžičky hrubozrnnej morskej, alebo himalájskej soli.  Zaliate výhonky umiestnime v chladničke, kým ich do budúcej sezóny neskonzumujeme.

Zdroj receptu: Silvia Horecká 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Domáce bylinkové masloDomáce bylinkové maslo

 

 

 

Kurkumové maslo s bylinkamiKurkumové maslo s bylinkami

 

 

 

Nakladané baklažány v olivovom olejiNakladané baklažány v olivovom oleji

 

Fit recepty
·
5.7.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies