ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Nadupané marokánky

Nadupané marokánky

Nadupané marokánky
Zdroj:

Marokánky patria medzi moje najobľúbenejšie sladkosti a navyše sa dajú pripraviť zdravo. 

Ingrediencie (na cca 25 ks):

  • 1 smotana na šľahanie (200 g, 12 %)
  • 45 g celozrnnej múky
  • 50 ryžového sirupu 
  • 100 g medu
  • 380 g semienok a sušeného ovocia (50 g GOJI, 100 g sušených brusníc, 100 g nasekaných olúpaných mandlí, 100 g nasekaných vlašských orechov, 30 g semienok šalvie)
  • 50 g rozpustenej horkej čokolády na potretie

Postup:

V malom hrnci najskôr zmiešame med, sirup, smotanu a múku a krátko povaríme, kým nevznikne hustejšia konzistencia. Zmes necháme vychladnúť. Medzitým si môžeme pokrájať všetky orechy a ovocie nadrobno a potom ich pridáme do vychladnutej zmesi. Na papieri na pečenie tvoríme malé placky a pečieme asi 15 min pri 150 °C. Vychladnuté placky potom potrieme rozpustenou horkou čokoládou a necháme vychladnúť a ideálne zmäknúť minimálne týždeň v krabici v chlade.

Odporúčame prečítať: Krémové trio

http://www.biochemicka.cz/clanek-20/nadupane-marokanky

Fit recepty
·
14.2.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies