ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom
Zdroj:

Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch. 

Potrebujeme:

  • 380 g uvarených batátov bez šupky
  • 125 g cícerovej múky
  • 125 g pohánkovej múky
  • 125 g roztopeného masla
  • 130 g kozieho syru mladého, alebo polovyzretého
  • 3 dcl acidofilného mlieka
  • 4 ks vajíčok
  • 100 g mladého listového špenátu
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • mletá rasca, korenie z mlynčeka
  • soľ
  • prášok do pečiva 1 a pol balíka
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Postup:

Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené batáty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame na hladkú hmotu. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené  listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25-30 minút. Muffiny vyberieme ihneď  po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.

Odporúčame prečítať: Cukinové muffiny s oranžovým pyré a cviklovým carpacciom

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/02/22/muffiny-batatov-spenatom-kozim-syrom-bez-lepku/

Fit recepty
·
25.2.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies