ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Mandľové biscuits

Mandľové biscuits

Mandľové biscuits
Zdroj:

Skúste tieto koláčiky upiecť napríklad k blížiacemu sa Silvestru. Sú zdravé a veľmi chutné!

Suroviny:

  • 4 bielky
  • 100g práškového cukru
  • 90g hrubej múky
  • 100g nelúpaných mandlí
  • Amaretto likér
  • maslo a hrubá múka na vysypanie formy

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého po lyžiciach vmiešame preosiaty cukor. Mala by nám vzniknúť hustá, lesklá hmota. Prisypeme do nej múku, premiešame a nakoniec pridáme celé mandle. Mandle môžete deň pečením naložiť v amarette,majú potom nezameniteľnú arómu. Cesto rozotrieme do vymazanej a vysypanej formy (srnčí chrbát). Pečieme v predohriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi 25 minút dozlatista.

Po vytiahnutí z rúry necháme biskvit na chvíľu vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme na mriežku. Necháme ho cca 12 hodín vychladnúť a spevniť. Potom biskvit nakrájame ostrým nožom na tenké plátky a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (na 140-tke asi 35 minút). Počas pečenia ich viackrát otočíme, aby boli rovnomerne prepečené a chrumkavé.

Fit recepty
·
27.12.2013

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies