ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Zelené pšenotto s rybou

Zelené pšenotto s rybou

Zelené pšenotto s rybou

Možno je toto jedlo pomerne netradičnou kombináciou, ale spojenie týchto chutí dohromady je vynikajúce. Navyše je nutrične veľmi vyvážené a veľmi dobrý glykemický index nespôsobí výkyv hladinu cukru.

Čo budete potrebovať na 1 porciu:

  • 150 g tresky
  • 10 ml slnečnicového oleja
  • soľ, korenie
  • rozmarín
  • 50 g pšena (prosa)
  • 80 g hrášku
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 80 g brokolice
  • čerstvá mäta a bazalka

Príprava:

Pšeno uvarte podľa návodu v osolenej vode. Brokolicu a hrášok uvarte na pare. Na panvici restuje uvarené pšeno spolu s baby špenátom, pridajte naparenú brokolicu s hráškom a nasekané čerstvé bylinky a podľa chuti osoľte.

Osolenú a okorenenú rybu vložte na rozohriaty olej a z oboch strán opečte.

Podávajte spolu so zeleným pšenottom.

Doba prípravy: 30 minút
Výživové hodnoty:  468 kcal, Sacharidy: 46, Bielkoviny: 42, Tuky: 13

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (justingun)
Fit recepty
·
13.5.2014

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies