ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Šťavnatá omeleta s kozím syrom na každý deň

Šťavnatá omeleta s kozím syrom na každý deň

Šťavnatá omeleta s kozím syrom na každý deň

Zamilujete si ju kvôli lahodnej chuti, skvelej výživovej hodnote i rýchlej príprave. 

Celkový čas prípravy: 15 minút

Porcie: 2

Suroviny:

  • 100 g kozieho syra nakrájaného na plátky – mladého alebo zrejúceho
  • 6 domácich vajec
  • 2 PL olivového oleja
  • 10 g domáceho masla
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • koriander
  • citrón

Postup:

Panvicu si mierne rozpálime, olivový olej v nej zohrejeme a rozpustíme maslo.

Pridáme vajíčka rozšľahané s oreganom, soľou a čiernym korením.

Pridáme na plátky nakrájaný kozí syr, a to asi po 3-minútovom zatuhnutí vajíčok.

Po 1 – 2 minútach preložíme napoly, poprípade ešte zvýšime plameň, aby sme omeletu dokončili, ale aby vnútro zostalo šťavnaté.

Servírujeme jemne pokvapkané citrónom a s listovým šalátom a strúhanou červenou repou, inak zvanou aj cvikla, ktorú pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2001 kJ/476 kcal, 39 g tukov, 2 g sacharidov, 28 g bielkovín, GL priemer 100 g 0

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky

Fit recepty
·
21.5.2019

Autor článku

Dusanplichta

Dušan Plichta

Som bloger, podnikateľ, dobrodruh a možno aj trochu naivný zanietenec, ktorý sa rozhodol, že sa chce podeliť o svoju vášeň pre dobré jedlo a vylepšovanie životosprávy. Fascinuje ma komplexné prepojenie a vplyv životosprávy na náš fyzický, ale aj mentálny výkon. Tak som založil koncept funkčných potravín istej chuti Powerlogy, kde je naším cieľom produkovať minimálne spracované potraviny bez chemie, laktózy, lepku a rafinovaného cukru. Verím, že keď dokážeme do výživy chutným spôsobom zakomponovať viac dobrých tukov, tak dokážeme veľmi prirodzene znížiť príjem prázdnych cukrov a rôznych spracovaných pohodlných potravín, ktoré nám energiu v skutočnosti skôr vysávajú.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies