ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Pikantné hranolčeky z batatov

Pikantné hranolčeky z batatov

15-minútovka: Pikantné hranolky z batátov

Môžete ich použiť ako prílohu či hlavné jedlo. 

SUROVINY

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 3 stredne veľké bataty 
  • lyžičku mletého zázvoru
  • lyžičku mletého koriandra
  • rozdrvené čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej

POSTUP

Bataty netreba šúpať, ale záleží od vás. Krájajú sa však ťažšie ako zemiaky, s tým treba počítať, ak používate hranolkovače alebo špeciálne krájače. Preto je na ich prípravu najlepší ostrý nôž.

Zmiešajte olivový olej s koreninami, bataty nakrájajte na hranolčeky a poukladajte ich na veľký plech, prikrytý papierom na pečenie. Radšej ich hoďte do rúry na dva razy (dva plechy), ako by sa mali tiesniť vedľa seba, inak nebudú dosť chrumkavé. Pierkom, namočeným v olejovej zmesi, potierajte bataty, potraste a pečte cca 15 minút pri 200 °C.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/05/15-minutovka-pikantne-hranolky-z-batatov.html

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

6 dôvodov, prečo jesť pravidelne sladké zemiaky6 dôvodov, prečo jesť pravidelne sladké zemiaky

Zaujímavú farbu dodávajú batátom zdraviu prospešné karotenoidy.

 

 

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syromMuffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch. 

 

Zeleninová polievka s batátmi a cviklouZeleninová polievka s batátmi a cviklou

Zeleninová polievka opäť s bylinkami a batátmi (sladkými oranžovými zemiakmi, je ich bežne dostať aj v reťazcoch). 

Fit recepty
Broňa Horváthová
·
17.3.2017

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies