ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Paprika plnená pohánkou

Paprika plnená pohánkou

Paprika plnená pohánkou

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy a je preto vhodný pri kŕčových žilách a popraskaných cievkach. Zároveň môže byť užitočný pri vysokom krvnom tlaku a kôrnatení ciev. O rutíne sa hovorí aj to, že môže pomôcť zlepšiť náladu pri depresiách.

Odporúčame prečítať:  Znovuobjavená pohánka

Suroviny:

  • 4 červené papriky
  • 1/2 hrnčeka pohánky
  • 1/2 hrnčeka prosa
  • 1 biela reďkovka
  • 1 mrkva
  • 1/2 hrnčeka sušených paradajok
  • 100 g sušených shitake hríbov
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 1 lyžica tamari
  • štipka soli
  • 1 lyžica umeo ocot

Postup:

Pohánku a proso povarte 10 minút a nechajte odstáť. Pridajte nastrúhanú reďkovku, mrkvu, pokrájané paradajky, hríby a sezam. Dochuťte soľou, octom a sójovou omáčkou. Rúru si zapnite na 180°C. Odkrojte vrchy papriky a vnútro očistite.
Naplňte papriku zmesou a zakryte ich ‘vrchnákmi’. Poukladajte ich na plech, do ktorého vylejete 1/4 pohára vody. Celé to prikryte alobalom a pečte 40-50 minút, alebo pokiaľ papriky nezmäknú.

Odporúčame prečítať: Pochúťky s pohánkovej múky


Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/hlavne-jedla/paprika-plnena-pohankou/

Fit recepty
·
14.10.2014

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies