ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Medovo-hruškový šalát s parmezánovými čipsami

Medovo-hruškový šalát s parmezánovými čipsami

Medový hruškový šalátik s parmezánovými čipsami

Zdravých a chutných šalátov nie je nikdy dosť.

Suroviny na 2 porcie: 

  • 1/2 hlávky ľadového šalátu 
  • 2 pevné hrušky
  • hrsť pekanových orechov
  • 2 PL sezamu
  • 4 PL jemne nastrúhaného parmezánu
  • čerstvo mleté čierne korenie


Zálievka:

  • 1 ČL medu
  • 2 ČL kremžskej horčice
  • 2 PL balzamika
  • poriadna dávka olivového oleja

Postup:

Šalát umyte, nechajte odkvapkať, osušte a natrhajte opatrne na kúsky. Hrušky umyte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na tenké plátky. Z medu, horčice, balzamika a olivového oleja pripravte zálievku. Dôležité je používať metličku, aby sa všetky ingrediencie spojili a dôkladne vymiešali. Trochu zálievky vylejte do misy a rozotrite po okraji. Vsypte listy šalátu, pridajte zvyšok zálievky a opatrne premiešajte, aby bola zálievka na všetkých  listoch.

Na suchej panvici opečte orechy a sezam, stačí krátko, inak zhorknú. Parmezán vymiešame s korením a lyžicou sypeme na plech (vystlaný papierom na pečenie) štyri kôpky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút, ale treba kontrolovať. Keď sa vytvorí sa chrumkavá zlatá mriežka, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Hrušky poukladáme na šalát, pridáme orechy, sezam a parmezánové čipsy.

Zdroj: www.delissima.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)

Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera. 

 

Žeruchovo rajčinový šalátik so sezamomŽeruchovo-rajčinový šalát so sezamom

Osviežujúci šalát na každý deň. 

 

 

Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkomZeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom

Ľahký šalát vhodný aj na obed. 

 

Fit recepty
Broňa Horváthová
·
12.2.2016

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies