ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladom

Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladom

Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladom

Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!

Potrebujeme:

  • 300 g ovsených vločiek zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca hodinu, aby napučali a zväčšili objem
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 3 lyžice jačmenného sladu alebo agávového sirupu
  • 1,5 kg  marhúľ
  • 120 g masla kvalitného živočíšneho alebo maslo ghee
  • mandľová múka  4lyžice
  • kokosový cukor 3 lyžice
  • špaldová krupica 3 lyžice
  • škorica mletá

Príprava:

Napučané ovsené vločky zmiešame v miske spolu zo strúhaným kokosom a jačmenným sladom. Polovicu zmesi nalejeme do maslom vymastenej keramickej formy (pekáča). Navrch poukladáme rozpolené a vykôstkované marhule, tesne jednu vedľa druhej. Nalejeme ďalšiu vrstvu zmesi ovsených vločiek a poukladáme zvyšné marhule. Posypeme mletou škoricou. Špaldovú krupicu zmiešame s mandľovou múkou (alebo najemno pomletými mandľami, ak nemáte mandľovú múku), pridáme zmäknuté maslo, kokosový cukor a prstami vypracujeme niečo ako redšiu mrveničku. Posypeme povrch nákypu a dáme zapiecť na 35-40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia do teplovzdušnej rúry. Podávame ho teplý, ale výborný je aj studený, poliaty javorovým či agávovým sirupom.

Fit recepty
·
24.6.2014

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies