Zdravé lievance

Toto jednoduché a obľúbené jedlo možno pripraviť tak, že vždy bude chutiť inak. Skúste túto verziu.
Suroviny na 4 porcie:
- 50 g pohánkovej hladkej múky
 - 50 g ovsenej celozrnnej múky
 - 200 g hladkej múky špaldovej
 - 20 g droždia
 - 0,6 l mlieka
 - 2 vajcia
 - škorica a štipka kurkumy
 - 30 g trstinového, alebo kokosového cukru
 - javorový sirup
 - ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice)
 
Postup:
Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku spolu s cukrom, pridáme trochu múky a na teplom mieste necháme kvások pracovať cca 20 minút. Do vykysnutého kvásku primiešame ostatné suroviny a necháme trocha nakysnúť 20 minút. Opekáme na lievancovej panvici s nepriľnavou úpravou, vtedy nemusíme použiť tuk. Na záver pridáme drobné lesné ovocie a polejeme javorovým sirupom. Ak chcete predsa len použiť tuk, tak skúste olej s obsahom stabilnej kyseliny olejovej, čo je olivový olej, kvapku slnečnicového oleja alebo kokosový tuk.
(1).jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)