Sladký chlebík s marcipánom a kurkumou z ovsenej a špaldovej múky

Výborný a jednoduchý sladký chlebík, ktorý mal byť pôvodne biskupský, zvládnu i začiatočníčky. Je bohatý na ingrediencie, miešala som múky tak, aby nechýbala lahodná chuť aj nutričná hodnota surovín.
Potrebujeme:
- 350g špaldovej múky hladkej
 - 100g ovsenej celozrnnej múky
 - 50g kokosovej múky
 - 220g kvalitného tvarohu jasom použila domáci hrudkový
 - 150g zmes orechov /pekanové, para, lieskovce, vlašské/
 - 60g datlí
 - 75g nastrúhaného mandľového marcipánu / môžete dať aj viac podľa chuti /
 - 130g masla 82% živočíšneho roztopeného nie horúceho
 - 1dcl mlieka
 - 2 celé vajíčka
 - 1ks prášok do pečiva
 - 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
 - 1 kávová lyžička kurkumy mletej
 - 2 polievkové lyžice kokosového cukru alebo trstinového
 - štipka soli
 
Postup:
Zmiešajte vo veľkej miske múky s práškom do pečiva, kurkumou, sódou bikarbónou, cukrom a soľou. Pridajte tvaroh, maslo, vajíčka, mlieko a rukou vypracujte husté cesto. Pridajte marcipán, nasekané orechy a nakrájané ďatle na malé kúsky. Ešte raz dôkladne prepracujte rukou cesto cca 5 minút, aby sa spojili ingrediencie. Cesto dajte na pomúčenú dosku (použite špaldovú hladkú múku) a vypracujte z cesta väčší valec, taký, aby sa vám zmestil do podlhovastej formy na chlebík minimálne 30 cm dlhej. Vložte cesto do vymastenej formy a zľahka pomúčte povrch. Pečte v teplovzdušnej rúre 50 minút pri teplote 180stupňov Celzia. Po upečení ihneď vyklopte, najlepšie na drevenú dosku, a po vychladnutí krájajte ako chlebík.
(1).jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)