ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Dezerty > Pšenový koláč so sušenými slivkami

Pšenový koláč so sušenými slivkami

Pšenový koláč so sušenými slivkami

Pšeno je v podstate lúpané proso a možno si z neho pripraviť aj koláč. 

Ingrediencie (tortová forma v priemere 24 cm):

  • 200 g pšena
  • 750 ml mandľového nápoja
  • 100 g sušených sliviek
  • 50 ml javorového sirupu
  • 1 lyžička škorice
  • maslo na vymazanie, kokos na vysypanie
  • malý štamprlík "tajnej ingrediencie"

Postup: 

Pšeno najprv dôkladne prepláchnite a sparte trikrát horúcou vodou, aby ste ho zbavili horkej chuti. Potom postupne prilievajte mandľové mlieko a vodu. Za občasného miešania varte, kým sa nevytvorí hustá kaša (cca 20 minút). Hrniec odložte z ohňa a prilejte javorový sirup, prisypte pokrájané sušené slivky, škoricu a dôkladne všetko premiešajte. Do vymastenej a vysypanej tortovej formy vlejte vzniknutú zmes a pečte pri 180 stupňoch asi 35 minút.  

Zdroj receptu: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makadamové tortičky Makadamové tortičky

 

 

Pšenové rezy s ovocím a tvarohomPšenové rezy s ovocím a tvarohom

 

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

 

Dezerty
·
17.6.2015

Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies