Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladom

Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!
Potrebujeme:
- 300 g ovsených vločiek zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca hodinu, aby napučali a zväčšili objem
 - 100 g strúhaného kokosu
 - 3 lyžice jačmenného sladu alebo agávového sirupu
 - 1,5 kg marhúľ
 - 120 g masla kvalitného živočíšneho alebo maslo ghee
 - mandľová múka 4lyžice
 - kokosový cukor 3 lyžice
 - špaldová krupica 3 lyžice
 - škorica mletá
 
Príprava:
Napučané ovsené vločky zmiešame v miske spolu zo strúhaným kokosom a jačmenným sladom. Polovicu zmesi nalejeme do maslom vymastenej keramickej formy (pekáča). Navrch poukladáme rozpolené a vykôstkované marhule, tesne jednu vedľa druhej. Nalejeme ďalšiu vrstvu zmesi ovsených vločiek a poukladáme zvyšné marhule. Posypeme mletou škoricou. Špaldovú krupicu zmiešame s mandľovou múkou (alebo najemno pomletými mandľami, ak nemáte mandľovú múku), pridáme zmäknuté maslo, kokosový cukor a prstami vypracujeme niečo ako redšiu mrveničku. Posypeme povrch nákypu a dáme zapiecť na 35-40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia do teplovzdušnej rúry. Podávame ho teplý, ale výborný je aj studený, poliaty javorovým či agávovým sirupom.
(1).jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)