Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – bezlepková

Múky, ktoré som zvolila sú veľmi výživné a nutrične hodnotné aj pre deti pre obsah bielkovín, minerálov, vlákniny a esenciálnych aminokyselín /lyzín v amarantovej múke/.
Potrebujeme:
- 170 g ryžovej múky
 - 130 g kokosovej múky nie strúhaného kokosu
 - 110 g amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky
 - 300 g bieleho jogurtu
 - 1 dcl mlieka
 - 150 g masla živočíšneho 82% rozpusteného nie horúceho
 - 3 vajíčka
 - 50 g mandľové lupienky bio
 - 1 lyžica veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu
 - 700 g strúhaných jabĺk
 - 100 g kokosového cukru môžete dať trstinový
 - 2 ks a pol prášku do pečiva alebo cca 30gr
 - 1 malá lyžička škorice
 
Postup:
Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt, mlieko a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne zľahka premiešavame. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/ a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30 cm. Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre pomaly 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.
(1).jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)