Cheesecake s cviklou a mangom

Koláč som pripravovala na kurz varenia pre ľudí s histamínovou intoleranciou, preto suroviny neobsahujú histamín a nie sú liberátormi (uvoľňovačmi) histamínu.
Potrebujeme:
Korpus:
- 120 g farmárskeho masla zmäknutého
 - 100 g pohánkovej hladkej múky
 - 140 g pšenovej múky (alebo kurakkanovej)
 - 1 vajíčko (nemusí byť, ale s použitím vajíčka bude korpus kompaktnejší)
 - 70 g kokosového cukru
 
Plnka:
- 180 g červenej cvikle (uvarenej)
 - 180 g mäkkej dužiny manga
 - 500 g ricotty
 - 6 lyžíc javorového sirupu
 - 70 g trstinového (alebo kokosového cukru)
 - 30 g kukuričného škrobu alebo zemiakového škrobu
 - 10 g kuzu škrobu (makrobiotický liečivý škrob na tráviaci trakt)
 
Postup:
Z múk, masla a cukru vypracujeme rukou krehké cesto. Necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Korpus vyvaľkáme na papieri na pečenie do okrúhleho tvaru a preklopíme do patentnej tortovej formy (priemer 24 cm). Vyformujeme 4 cm vysoké okraje.
Uvarenú cviklu mixujeme spolu s ricottou, mangovou dužinou, cukrom, škrobom a javorovým sirupom dohladka. Plnku nalejeme na korpus a zarovnáme. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov Celzia a pečieme 50 minút. Po vychladnutí nakrájame.
Odporúčame prečítať: Božské muffiny bez múky
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/02/cheesecake-cviklou-mangom-celiakia-histaminova-intolerancia/
(1).jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)